fra gavun

utorak, 20.01.2015.

Sve u svrhu znanosti

Mama je napravila skroz oralnu facu kad je provalila u sobu i suočila se s prizorom kao da je u najmanju ruku uskočki djelatnik to jest poskok, ili bolje reći poskočica.
Njezina miljenica, zlato mamino, bila je u podređenom položaju a njezin školski drugar bio je u nadređenom položaju i ako ga je Ona podučavala matematici, ili još preciznije, množenju.
S obzirom na poziciju koju je zastupala u obrazovanju to jest podučavanju množenja, očekivala je makar obrnute uloge. Sveti moj 'ne znači da ste dobri katolici ako se razmnožavate kao zečevi'! Htjedoh reći da papa Franjo mora svršiti kao svetac jer samo golemo srce i široki duh može izjaviti ovako nešto.

Budimo realni. Kako netko ili konkretno Ona koja podučava dotičnog može biti u podređenom položaju?
Kako može pametna i slatka cura koja pomaže svom školskom drugaru da ne bi kljucnuo godinu, biti ispod njega ili ga?
Kako se može dogoditi nešto takvo a Mama i Mama od maloga, pardon, od učenika kojega njena kći podučava to jest daje mu repeticije a i repete, su prije? A oni da budu na gomili?
Dobro, nije to bio bračni krevet već obični kauč pa se stvar može promatrati sa niže razine i lakše prihvatljivo nego da je 'službeni' krevet ili postelja.
A opet sama pomisao na zečicu mami je aktiviralo alarm. Pusti ti Papu, lako je njemu kad nema potomaka, kad nema ženske djece…'uf ne bih željela griješit dušu'. Kako bilo da bilo mami je bilo neprihvatljivo da 'Njeno zlato' drži obje noge u ariju i još ih mrda i steže ne bi reć da biciklu vozi.
Ma kakvu biciklu, vozi kao da je traktor 'tomo vinković' u pogonu koji čini: 'ken ken ken' a Ona uzvraća: 'tuf tuf tuf' pa ispada kao da štekće brzohodni dizel.
A njiva gladna. A njiva žedna. A njiva se rijetko đubri pa je svaka intervencija dragocjena.

- Šta to radite bezbožnici jedni? Što činite grešnici božji oćete u paka svršit?
-Mamaaaaa…kakvi paka kad uzimam pilulu.- U to je Podučavani obrisao alat zavjesom i nastavio slušati pametnije od sebe.
- Ćeri moja kod don Jebe moraš na ispovist i da istira vraga iz tebe. Pokajat se moraš nesrićo jedna jer ako se ne pokaješ…
- Mamaaaaa…šta nam to radiš? Mi taman privodimo kraju znanstveni rad a ti nam sve upropastiš…Kako moš…sad moramo sve ispočetka.
- Znanstveni rad kažeš?
- A nego što si ti mislila?
- Ajme meni jesam prosta? Tuke mene što sam učinila…iđem vani sramit se pet minuta a vi nastavite dico moja. Škola je škola! Šta bi tek bilo da plaćate repeticije ili nedajbože da kupujete ispite?

- 23:18 - Komentari (13) - Isprintaj - #