fra gavun

nedjelja, 10.01.2010.

Od poskoka do uskoka

Noćas sam sretan, sretan ali ne euforičan. Sretan jer nisam razočaran, sretan jer je pobijedio razum.

Velika, ogromna zasluga napose pripada Kaptolu i svakako moje veliko i iskreno hvala jer su svojim opredjeljenjem i mudrošću nepogrešivo odabrali stranu za koju su se zdušno zalagali.
Naime onog trenutka kada je njihov odabranik napustio Kaptol bilo je jasno da su odlučili zavesti svoje ovčice i ne samo ovčice već čitavo stado i svojim opredjeljenjem odvesti na krivi trag, zavarati svoje blago sitnoga zuba.
Oni su svojom mudrošću i nepogriješivim instinktom računajući na urođeni čovjekov „dišpet“ „e neću tako-nego ovako“ odabravši bandićevu stranu zapravo dali glas Josipoviću, rekli ne kriminalu, ogradili se od mafije i tako pomogli da pobjedi razum.

Sada živimo u tržišnom kapitalizmu ja bih rekao drpiznom kapitalizmu i čovječji klikeri ma koliko bili zabetonirani onim socijalističkim sustavom morali su biti razgibani i moralo se početi misliti svojom glavom da bi se preživjelo, da bi se opstalo. A kada se misli glavom onda dogme popuštaju, onda vjera doživljava preobrazbu jer u vjeri se nema što mislititi već vjerovati.
Dakle jedan dio vjernika ili bolje rečeno građana katoličke vjeroispovjesti koji su primorani misliti svojom glavom ostao je na otvorenom, van tora, bez pastira, bez podrške svoje crkve.

Sad se nameće pitanje, ako je Crkva doista mislila ono što je i rekla i stala na jednu stranu a da to nije bio taktički potez, da to nije bio manevar, onda je zapravo izigrala svoje stado, svoje vjernike. Zapravo je odbacila od sebe veliki, veliki dio svojega stada. Prezrela, odrekla nas se, rascijepila nas je, podjelila.
Roditelji nikada ne smiju pokazati privrženost jednom djetetu. Roditelji svoju ljubav moraju dijeliti na jednake kriške svakom rođenom.
Eto dragi moji biskupi i svećenici, ne dijelite nas, ne odbacujte nas, ako lošije vidite stavite oćale jer vidjeti morate kao što i ovaj narod mora konačno početi promišljati svojom glavom.

Čestitke gospodinu Josipoviću na pobjedi i dobre želje za početak jednog novog razdoblja u njegovom životu a bome se nadam i u novom životu svih nas.
Znamo a i On zna da upada u „kašetu brukava“, da ga čekaju znoj i suze ali i zna da ima našu podršku, da je snaga naroda uz njega. Sretno!

Update.
Što je AGNOSTICIZAM?
"Idealističko filozofsko učenje koje poriče mogućnost spoznaje objektivnog svijeta, u stvari nema ničega što se ne bi dalo spoznati; postoje samo stvari i pojave prirode koje na dotičnom historijskom stupnju razvitka nauke još nisu spoznate; historijska praksa, naučno
predviđanje, i podčinjavanje prirodnih sila čovjeku opovrgavaju agnosticizam."
AGNOSTIK je pristalica agnosticizma. Dakle nije LUCIFER i nije neprijatelj vjere on poštuje opredjeljenje drugoga. Naša službena Crkva ga je predstavila kao LUCIFERA?

- 21:01 - Komentari (82) - Isprintaj - #